Ferdinand ter Haar

Waardengedreven
Net als iedereen ben ik een waardengedreven mens die het liefst in een waardengedreven omstandigheid wil werken. Binnen het onderwijs is dat een open deur, vind ik. Mijn levenswaarden zijn – in willekeurige volgorde: vrijheid, liefde, genieten, ontwikkeling en gezondheid. Mijn waarden in het werkend leven zijn: professionaliteit / vakmanschap, passie en beroepseer, plezier, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Hoewel ik mijn levenswaarden en de waarden in het werkend leven apart benoem, verhouden zij zich natuurlijk sterk tot elkaar. Het zijn in ieder geval mijn pijlers waarop ik ben en voor anderen wil zijn.

Doelgericht
Als interim-professional ben ik gericht op het resultaat, slagvaardig en ben ik daarbij altijd in relatie met de medewerkers. Het liefst deel ik de opdracht met hen waarmee ik ga samenwerken. Wat de opdracht ook is, het gaat altijd gepaard met het respect dat mensen verdienen. Ik wil open en toegankelijk de opdracht kunnen uitvoeren, ik werk niet met verborgen agenda’s en maak issues snel bespreekbaar. Als interimmer weet ik ook hoe belangrijk professionele distantie is, maar zal nooit onbereikbaar willen zijn.

Mijn sterke punten als interim-professional zijn dat ik snel in het werk kan komen, snel kan overzien wat er gevraagd wordt en snel in gesprek kom met de mensen om mij heen. Ik ben naar buiten gericht en erg geïnteresseerd in wat de ander beweegt.

Leidinggeven
Mijn manier van leidinggeven is gericht op functionele verantwoordelijkheid. Elke onderwijsprofessional kent zijn verantwoordelijkheid en handelt daar naar. Althans, zo benader ik elke medewerker in een onderwijsorganisatie. Daarnaast ben ik van de dialoog en het debat.

Mensen in het onderwijs zijn stuk voor stuk specialist op hun eigen vlak en verdienen als zodanig behandeld te worden. Leidinggeven is vooral heel veel luisteren en aanvoelen welke stap er nu gezet moet worden.

Vanuit vertrouwen
Eenmaal de opdracht verkregen, schakel ik veel tussen de opdrachtgever en de mensen die het moeten doen. Ik houd nauwgezet bij hoe ik mijn opdracht invul en kan dit desgewenst overleggen aan de opdrachtgever. Ik werk vanuit vertrouwen en met een groot gevoel voor vertrouwelijkheid.

Neem contact Met ons op!